top of page

בסוד מקורם של 11 פסוקי ישועה במקרא המתחילים ומסתיימים באות נ

בסוד מקורם של 11 פסוקי ישועה במקרא המתחילים ומסתיימים באות נ
תהלים ק"ז

דברינו כאן הם המשך רעיוני למאמר בסוד משמעותם הסמלית של הדגים. במאמר הצבענו על התפשטות הסגוליות המבורכת של הדג ברמה הלשונית מהמילה נון - שראשיתה וסופה באות נ' ובמרכז ה-ו' המחברת.

*

מכאן קיבלו חז"ל את השראתם ועלו על הרעיון המגולם ב-11 הפסוקים שתחילתם וסופם בנ'. בתור שכאלה הוערכו כפסוקי סגולה בעליל לישועה מצרה כ- 11 המופלאים המשקפים סמליות טרנספורמטיבית בין נ' כתֵיבה, סירה, ובין הנון כדג-לווייתן שבעקבותיה לידה חדשה וקימה מן המצולות. דבר זה עשוי להעיד על הקשר הטבורי בין תוכן הפסוקים לאות ההפוכה העוטפת אותם.

*

מרותקים לרעיון סגולי ומועיל זה חיפשו חז"ל, על פי ההמלצה "לבוא אל התיבה" - תיבת המילים, ומצאו דגם אלגורי המחליף את הדג החי באותיות המייצגות את שמו-זהותו, בבחינת סמל ומסומל - שווים במשמעותם. אלו נתגלו בפסוקים במקרא המקודש, אשר כשם הדג נוּן ראשיתם ואחריתם באות נ' - כחובקות סימן לברכה, לפריון, לישועה ממֵצר ולהגנה מ"עינא בישא" שהיא סיבה לכל חולי. ועין הדג - כנגד עין הרע - מהיותה עין פקוחה תמיד, משגיחה ומביטה. בערבית המילה נט'ר نظر - ראייה - קרובה למילה העברית והערבית נטר نطر - כלומר משגיח ושומר. המילה מבטח מקורה במילה מבט.

למאמר המלא:


bottom of page